Har skickat ”Dagens fråga” till 43 svenska medieredaktioner.

Dagens fråga 2022-04-10

Kungliga Vetenskapsakademiens ordförande professor Dan Larhammar slutar (har fått sparken?).

Kungliga Vetenskapsakademiens ordförande professor Dan Larhammar slutar (har fått sparken?).

Kan det möjligtvis bero på att han är anmäld för forskningsfusk (”oredlig fabricering och rapportering av vetenskap/forskning”) till ”Nämnden för prövning av oredlighet i forskning” (Npof) och att utredning pågår? Anmälan har fått ärende nummer dnr 3.2-21/0126.

Detta står i bjärt kontrast till att han nyligen har blivit tilldelad H.M. Konungens medalj för ”förtjänstfulla insatser inom svenskt akademiväsen”.

Anmälan handlar om att han oredligt påstår att han har bevis för att man kan bli gråblå (få argyria) av elektrokolloidalt silver (EKS). Vill ni läsa anmälan så kan ni den läsa här.


Dagens fråga 2022-02-01

Stödjer media ensidigt, partiskt och okritiskt läkemedelsindustrin Big Pharma?

Efter att klagomål från patienter inkommit och ett omfattande bedrägeri med förfalskade laboratorierapporter hade upptäckts, så drog den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA in 876 läkemedelskopior från EU marknaden 2015. Det gällde sådana kopior som apoteket och läkare bedyrar är likvärdiga med originalet – men det var de tydligen inte.

Trots förmodat stort allmänintresse så skrev gammelmedia/MSM inte ett ”enda” ord om detta. Det var locket på. Hade det gällt vitaminer/kosttillskott så hade det blivit krigsrubriker. Man kan fråga sig om media skyddar läkemedelsindustrin? Det var alternativmedia (fjärde statsmakten) Newsvoice som rapporterade om detta. Se listan här.

https://www.ema.europa.eu/en/documents/other/gvk-biosciences-products-which-marketing-authorisations-are-recommended-suspension-chmp-22-january_en.pdf


Dagens fråga 2022-02-06

Skyddar/stödjer media partiskt och okritiskt läkemedelsindustrin Big Pharma?

Det var han Mr. Rockefeller som med sin ekonomiska makt (förmögenhet gm. oljemonopolställning), i början på 1900-talet, kvävde alternativmedicinen genom kostsamma specialskrivna evidensregler som blev lag och gynnade idén att utveckla syntetiska kemiska preparat med medicinska effekter, ta patent på dem och sälja dem dyrt som mediciner under monopolliknade former. Allt för att kunna tjäna så mycket pengar som möjligt. Big Pharma var fött.

Dessutom såg Rockefeller till att läkarutbildningen inte fick innehålla något om alternativmedicin eller kostens betydelse för hälsan. Och så ser läkarutbildningen ut än idag i Sverige förutom några futtiga timmars undervisning i läkarnas 7-åriga utbildning. Big Food var fött, med lightprodukter, processad mat och sockerstinna livsmedel som följd.

Hippokrates visdom att låta maten vara din medicin och medicinen vara din mat klassades nu som kvacksalveri. 

För att upprätthålla denna ordning så attackerar media i stort sett allt som går emot Mr. Rockerfellers agenda. Ett exempel är när media basunerar ut att läkaren Annika Dahlqvist är ”Årets förvillare” i samband med att hon lanserade LCHF kost med tesen att låta maten vara din medicin. Tex ’Undvik att äta socker/kolhydrater så minskar du risken för sockersjuka’. Hon fick sparken för detta tilltag. Drevet gick och det pågår fortfarande.

2022-01-30 Stödjer media ensidigt, partiskt och okritiskt läkemedelsindustrin Big Pharma? Media skriver/rapporterar bl.a.: Vitaminpiller kan döda, För mycket vitaminer farligt för hälsan, Du kan inte stärka ditt immunförsvar, Vanliga vitaminer kan orsaka hjärtsjukdom, Nyttiga” kosttillskott kan skada din kropp, Vitaminer nödvändiga men livsfarliga, Starka D-vitaminpiller kan vara hälsofarligt, Vetenskapsradion i P1: ”Vitaminer som dödar”, osv. osv.

Ca 3000 dör i Sverige/år av läkemedelsbiverkningar och många miljoner dör runt om i världen. Det sägs att det är den tredje vanligaste dödsorsaken i världen. Hur många dödsfall orsakar vitaminer? Ovanligt tyst i media. Har ni ”glömt” skriva/rapportera om allt detta?


Dela detta:

Your email will not be published. Name and Email fields are required