Dagens fråga till media

Har skickat denna ”Dagens fråga” till 43 svenska medieredaktioner.

2022-02-01 Stödjer media ensidigt, partiskt och okritiskt läkemedelsindustrin Big Pharma?

Efter att klagomål från patienter inkommit och ett omfattande bedrägeri med förfalskade laboratorierapporter hade upptäckts, så drog den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA in 876 läkemedelskopior från EU marknaden 2015. Det gällde sådana kopior som apoteket och läkare bedyrar är likvärdiga med originalet – men det var de tydligen inte.

Trots förmodat stort allmänintresse så skrev gammelmedia/MSM inte ett ”enda” ord om detta. Det var locket på. Hade det gällt vitaminer/kosttillskott så hade det blivit krigsrubriker. Man kan fråga sig om media skyddar läkemedelsindustrin? Det var alternativmedia (fjärde statsmakten) Newsvoice som rapporterade om detta. Se listan här.

https://www.ema.europa.eu/en/documents/other/gvk-biosciences-products-which-marketing-authorisations-are-recommended-suspension-chmp-22-january_en.pdf


2022-01-30 Stödjer media ensidigt, partiskt och okritiskt läkemedelsindustrin Big Pharma? Media skriver/rapporterar bl.a.: Vitaminpiller kan döda, För mycket vitaminer farligt för hälsan, Du kan inte stärka ditt immunförsvar, Vanliga vitaminer kan orsaka hjärtsjukdom, Nyttiga” kosttillskott kan skada din kropp, Vitaminer nödvändiga men livsfarliga, Starka D-vitaminpiller kan vara hälsofarligt, Vetenskapsradion i P1: ”Vitaminer som dödar”, osv. osv.

Ca 3000 dör i Sverige/år av läkemedelsbiverkningar och många miljoner dör runt om i världen. Det sägs att det är den tredje vanligaste dödsorsaken i världen. Hur många dödsfall orsakar vitaminer? Ovanligt tyst i media. Har ni ”glömt” skriva/rapportera om allt detta?


Your email will not be published. Name and Email fields are required