Om mig

Anders Jensen
Anders Jensen

Jag heter Anders Jensen, född 1950. Anledningen till denna webbsida är den irritation och frustration jag känner över det faktumet att vi svenska medborgare tillåter det makt-penning-giriga läkemedelsindustrin Big Pharma och livsmedelsindustrin Big Food att i stort sett fullständigt styra vår hälso- och sjukvård, samt att de till råga på allt tillåts roffa åt sig våra skattemedel för att berika sina ägare och maximera chefers bonusar.

Än mer irriterande är lobbyistföreningen VoF:s ohämmade och förbehållslösa stödjande till denna verksamhet som dess nyttiga lakejidioter.

Därför har jag känt mig manad att försöka analysera och skriva om vad föreningen VoF (Vetenskap och Folkbildning) och dessa nyttiga lakej-idioter egentligen håller på med – och det var inga trevligheter visade det sig. Hoppas analysen leder till att det är någon mer som känner sig manad att göra något.

Min hälsoresa och överheten

Jag är uppfostrad enligt den gamla dogmen – att som undersåte respektera överheten dvs följa myndigheter och andra auktoriteters påbud liksom de intellektuellas kunskaper/vetenskaper och utsagor, samt men inte minst lita på medias nyhetsrapportering. Ett av mitt livs största misstag var att lita på allt detta. Förtroendet för överheten minskar kontinuerligt.

Bildresultat för
Överheten

Min föda/kost och överheten

Socker lanserades av överheten som en energirik basföda och man kunde se reklam på bio om sockrets förträfflighet. På sjuttiotalet lanserades de sockerstinna nyckelhålsmärkta light produkterna. Man tog bort fettet och ersatte det med socker. Allt detta gjordes trots kända skadeverkningar bl.a. att man kunde få sockersjuka/diabetes av för mycket socker. (i läkarböckerna fram till sekelskiftet 1900 stod att sockret var direkt giftigt för barn).

Under uppväxten och stor del av livet åt jag enl. livsmyndighetens påbud. Det vill säga bl.a. massor med kolhydrater/socker och kemikaliska fetter.

En fattigmanskost övervägande bestående av potatis, makaroner, ris samt något kött ofta billig korv el.dyl. och ibland någon soppa samt massor med bröd med kemikaliskt margarin. Matsäcken till jobbet bestod under många år av minst 8 brödskivor vilket livsmedelsverket och överheten tyckte var helt Ok.

På gröten, Corn Flakesen (består av 84% kolhydrater/socker) och på smörgåsen ströddes ofta ett sockerlager – ibland den lite lyxigare varianten brun farin. I kaffet eller chokladen blev det fem teskedar socker. En hel del billig sockerstinn juice slank också ner. Därtill rikligt med kaffebröd, transfett-stinna kakor, paketglass o lösgodis – men däremot inte så mycket läsk för min del.  Senare också en övergång till sockerstinna nyckelhålsmärkta light produkter.

Big Pharma 5

Min sjukdomshistoria och överheten

Allt detta kolhydrat/socker ätande resulterade i övervikt, diagnosen högt blodsocker och förstadium till sockersjuka/diabetes. Överhetens behandling/botemedel/symptomdämpning var nu utskrift av insulintabletter samt kolesterolsänkande tabletter (trots att forskning visar att man lever längre med högt kolesterolvärde. Det är läkemedelsindustrin som har satt gränsvärdet för att få sålt dessa piller och tjäna 100-tals miljarder kronor). Valet stod då mellan livslång symptomlindrande medicinering med klirr i kassan för läkemedelsbolagen eller att dra ner kraftigt på socker/kolhydrater. Jag valde det senare.

Detta är dock inget råd som sjukvården ger. Men tack vare läkaren Annika Dahlqvists LCHF-råd så finns det många som på eget bevåg har valt samma alternativ som jag. Det normala är att sjukvården förespråkar piller istället. Voffgurun tillika VoF:s f.d. ordförande, nu ordförande för Kungliga Vetenskapsakademien och sockrets förespråkare professor Dan Larhammar förringar fortfarande sockrets skadeverkningar. Det var han som i högsta grad såg till att Annika Dahlqvist blev utsedd till ”Årets förvillare” för dessa LCHF råd, och att hon också sedermera år 2020 blev av med sin läkarlegitimation.

Har lidit av extrem halsbränna under en stor del av livet. Jag är inte den som springer till läkaren direkt – utan minst sagt tvärtom. Överhetens diagnos var hela tiden magkatarr och stress. Behandlingen/botemedlet/symptomdämpningen för denna diagnos var Novalucol. Men det hjälpte föga – bara tillfälligt. Överskottet av magsyran orsakade frätning på magmunnen vilket resulterade i diagnosen ”Barrets slemhinna” och cellförändringar som jag får dras med resten av livet. Sen kom de syrahämmande medicinerna Losec och Omeprazol som en skänk från ovan och med ens så kunde halsbrännan kontrolleras. Det som ingen informerade om – eller ”tänkte inte på det” – var att dessa syrahämmare minskar näringsupptaget samt skapar en utmärkt grogrund i magsäcken för bakterien Helicopakter med magsår som följd. Dessa biverkningar mörkas och är fortfarande inte upptagna i Fass, och till en början förnekade Voffetablissemanget att bakterier kunde leva i den sura magsäcksmiljön. Men Luc Montagnier fick ändå nobelpriset 2008 för denna upptäckt. Själv hade jag inte mycket kunskap om hälsa och vård utan litade på överheten i 40 år.

Sen/då började jag själv förkovra mig och började misstänka att det var kolhydraterna som var boven till mitt lidande. Slutade/drog ner på kolhydrater/socker/bröd, sockerstinna nyckelhålsmärkta light produkter och inflammationsskapande omega-6 stinna kemikaliska fetter. Ersatte missad energi med fett och visp var 40 års halsbränna-lidande och högt blodsocker samt vikten under kontroll. Man får sig då en tankeställare och undrar vad överheten egentligen håller på med. Det visar sig då att överheten baserar sin ”kunskap” på ett forskningsfusk som visar att kolhydrater/socker är att föredra som energi framför mättat fett som skulle vara skadligt/farligt och orsaka kardiovaskulära sjukdomar som åderförfettning. Allt tyder dock på att orsaken är precis tvärtom. Det är sockret som orsakar inflammationer i kroppen och i kärlen som i sin tur gör att fettet fastnar i dessa inflammationshärdar.

Detta sockerätande med inflammationer och högt urinsyravärde som följd har också bidragit till att jag har drabbats av gikt och andra ledproblem. Det var kryckor och rörelsehindring som gällde under ett par år. Överhetens diagnos var nu artros trots att ett historiskt labbvärde visade hög urinsyranivå. Besvären fortsatte och överheten ville då behandla med cellgifter då de trodde besvären kunde vara reumatiska. Men jag avstod. Vid ett akut tillfälle med ambulans till ortopedakuten konstaterades skyhöga urinsyrenivåer och jag fick medicin för detta. Socialstyrelsen riktlinjer säger att doseringen skall anpassas efter regelbundna provtagningar under 6 månader men det var inget som överheten brydde sig om. Fick själv ta initiativet vid ett flertal tillfällen för att så skulle ske. Tillsammans med C-vitamin och MSM-svavel så håller jag nu gikten i schack och har sakta börjat återhämta mig. Man blir inte imponerad av överheten.

Värre var det med kärlen. Hade succesivt blivit svagare och svagare, tröttare och tröttare. Min Capio vårdcentral på Wieselgrensplatsen i Göteborg har en ambition (även om de inte klarat det) att kalla till årskontroller. Överheten skrev ut något som skulle ”sätta fart” på hjärtat. Jag tog inte denna dundermedicin. Rätt diagnos och åtgärd från överheten hade varit ballongsprängning av hjärtkärl och ditsättande av stentar. Ett år senare var det dags för ny årskontroll med standard-blodprov (ej anpassade för min status). Var fortfarande svag och eländig. I sista stund innan jag skulle gå tyckte överheten att vi skulle ta ett EKG-prov. Några veckor senare ringde överheten – EKG visade avvikelser – men då var det för sent. Jag hade redan fått min hjärtinfarkt med efterföljande hjärtsvikt. Dessa underlåtenheter och i kombination med min undfallenhet och förlitan på överheten kommer med all sannolikhet att bli min förtida död om jag för övrigt får ha hälsan i behåll. Man blir inte imponerad av överheten.

Bildresultat för

Däremot så blev jag imponerad av överhetens förstklassiga och professionella operationer på sjukhus och då även i samband med att ha drabbats av cancer, ljumskbråck och gallsten. Smolken i bägaren var att canceroperationen drog ut på tiden i 5 veckor och läget försämrades för varje dag.

Sockerfödan, dålig tandborstuppfostran och sällanbesök hos tandläkare ledde även till dålig tandstatus med ett antal stora ingrepp bl.a. en intensiv restauration under extremt kort tid. Under en 20-dagarsperiod fick jag 12 nya amalgamfyllningar av överheten. Behandlingen avslutades sen med 20 minuters torrputsning och bettinslipning utan sug vid ett och samma tillfälle.

En behandling som leder till en massiv kvicksilverexponering i form av kvicksilverånga (tas upp av kroppen till 80%) och som oundvikligen resulterar i kvicksilverförgiftning. Omgivningen trodde jag fått cancer och höll på att dö. Det tog närmare ett år innan jag förstod att det var kvicksilverförgiftning. Överhetens diagnos var – inget fel på dig (alla blodprovsvärden var Ok). I samband med denna förgiftning drabbades jag även av förmaksflimmer och tinnitus. Om kvicksilverförgiftningen var orsaken låter jag vara osagt men misstanken finns där. Drev ärendet om kvicksilverförgiftningen i överhets-instanser i 10 år utan att få rätt.

Började med TM (Trancendental Meditation). Bland det bästa jag gjort. Väldigt effektivt verktyg, utan negativa biverkningar, för att bl.a. tackla den dödsångest som förgiftningen orsakade. Cirka en miljon svenskar äter antidepressiva läkemedel med obehagliga negativa biverkningar, men med positivt klirr i kassan för läkemedelsbolagen.

Ansvarig för denna förgiftning utsåg jag överheten professor Per-Olof Glantz till. Som Socialstyrelsens vetenskapliga råd hade han medvetet underlåtit att tillse att Socialstyrelsen gav ut en föreskrift som hade förhindrat denna felbehandling som oundvikligen leder till kvicksilverförgiftning. Han tyckte dock att jag ofredade honom så överheten dömde mig till 16.000:- i böter. Dessutom fick jag själv betala 10-tusentals kronor i amalgamsanering.

Nu var det slut med att som undersåte respektera och lita på överheten. Denna webbplats, med ett journalistiskt ändamål för att informera, kritisera och väcka debatt är ett led i detta.

Kommentera här:

Dela det här:

Dela detta:

Your email will not be published. Name and Email fields are required