Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket

Malmö en av Sveriges fattigaste städer.

Malmö, den generösa bidragstagaren som får ca 5-7 miljarder kronor om året från andra kommuner för att täcka sina egna ekonomiska kriser. Vad gör de med pengarna, kan man undra? Jo, de tar bl.a. en svindlande resa till Volkswagen i Wolfsburg, där de skickar 6 av sina 8 styrelsemedlemmar (inklusive den dyra konsult-VD:n) och alla 6 anställda från det kommunala bolaget Malmö Leasing AB på en ’studieresa’ – eller vad de nu väljer att kalla det för – och givetvis bor de på femstjärnigt hotell för en skamlöst hög kostnad av 173 000 kronor + deras löner. Och låt oss inte glömma traktamentet som styrelsemedlemmar så självklart krävde (de anställda var nöjda ändå). Bara för att toppa det hela råkar de betala 45 000 kronor för bussresan två gånger. Men det är lugnt, de hoppas på att få tillbaka pengarna. Självklart behövs även taxi för den givmilde VD:n. Detta var inte första gången han var givmild. Bara några månader tidigare skickade hen personalen och styrelsemedlemmarna till Falkenberg Strandbad för det modesta priset av 37 000 kronor. Och som om det inte vore nog, bara några veckor senare 2023-06-06 övernattade hela gänget på ett Scandic hotell för ynka 7437 kronor. Det är oklart om det då gällde firande av Sveriges nationaldag. Som grädde på moset bjuds alla på sedvanlig julmiddag som alla andra anställda i Sverige. Malmö Leasing AB går med vinst, men vinsten kommer uteslutande från dess ägare – Malmö stad och om man vill vara cynisk i egentligen i form av bidrag från andra kommuner. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.

Allt Ok enligt Malmös policy. Liksom nästan en miljon till en pridestaty. Liksom att Malmö Kommunala Bostäder (MKB) nu godkänner socialbidrag som inkomstkrav för att fylla på med ”nyanlända” i sina nya hyreshus i det havsnära lyxiga Limhamnområdet. Liksom rockfestival med artister på världsklassnivå på Sibbarps strand i Malmö för 2,25 miljoner kronor. Liksom att Malmö har en inrättat en kommunal skejtsamordnare med mottot ”Malmö som världens mest skejtvänliga stad”. Bland annat skapas då också ytterligare en skulptur – en skejtskulptur att åka i vid Malmö konsthall. Liksom att Malmö delar ut föreningsstöd till Malmö FN-förening trots att de går med vinst. Liksom till en arabisk antisemitisk bokmässa. Liksom stöd till studieförbundet Ibn Rushd som håller kurser i att det är Ok med sharialagar som att aga och homostraff är Ok liksom antisemitism och att pojkar och flickor måste hållas åtskilda för att försvara flickornas heder och oskuld. Förening har totalt fått över en kvarts miljard kronor av Sveriges skattebetalare. Liksom 600 000 kr till ramadanfestival som beskrivs som folkets fest av Malmö ordf. Katrin Sternfeldt Jammeh. Liksom köpet av det skandalomsusade bostadsrättsföreningen Kinesiska muren i Rosengård för 80 miljoner kroner vilket är småpotatis mot vad renoveringen kommer att kosta. Malmö kommunala Bostadsaktiebolag (MKB) går med vinst men vinsten härstammar från hyresbidrag och socialbidrag som belastar kommunen. Liksom o.s.v.


En man har hävdat att han behöver assistans dygnets alla timmar, på grund av svårigheter att röra sig, men i musikvideor som ingår i bevismaterialet syns mannen dansa, sjunga och spela musik.

Umeå kommun betalade ut närmare fem miljoner kronor till mannen för att släktingar skulle vårda honom i hemmet, men kvitton tyder på att han egentligen har bott i Märsta, rapporterar SVT.

Det finns också tecken på att mannen har satt i system att flytta när kommuner nekat honom assistans. Därmed har det misstänkta bedrägeriet kunnat fortsätta. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.


Assistansfusket är inte begränsat till brukare som saknar eller överdriver sina behov, det finns även fuskande assistansbolag.

Där kläcktes iden om så kallad brukarimport, där föräldrar till barn med funktionsnedsättningar arbetskraftinvandrar för att jobba för företaget, sedan anhöriginvandrar familjen efter, och barnet med assistansbehov blir ny kund hos företaget.

Att roffa åt sig välfärdspengar genom lögn och snillrika upplägg har helt enkelt blivit en guldgruva för skrupellösa, inte minst den organiserade brottsligheten.

DN visar i en granskning att flera dömda i en stor assistanshärva i Södertälje gått vidare till att jobba på Skatteverket och andra myndigheter med viktiga brottsbekämpande uppdrag. 


Det varnas om att kriminella driver vårdcentraler. 


Om att oseriösa företag tjänar stora pengar på att familjehemsplacera utsatta barn. Vissa barn har rent av hamnat hemma hos gängkriminella. 


De rödgröna nästintill nollade elskatten för 6 st amerikanska datahallar. Vi andra uppmanades att snåla med elen. Kostade svenska skattebetalare minst en miljard + eventuellt skadestånd.


Årets värsta slöseri 2023. Skattebetalarnas slöseriombudsman, SlösO, som har listat tio olika kandidater.


Myndigheterna betalar även ut bidrag så att de som valt att flytta hit inte behöver arbeta en enda dag under hela sitt liv i Sverige, om de inte själva vill. Det är valfritt hur man vill leva här i Sverige. Vi är en humanitär stormakt. Samtidigt betalar svenska myndigheter också ut mångmiljonbidrag till muslimska församlingar och studieförbund så att de kan behålla sin egen kultur och religion och till varje pris undvika att integreras/assimileras i Sverige. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.


Bidragsbrotten idag uppgår till cirka 20 miljarder om året, enligt en regeringsutredning från 2022. Vilket kan jämföras med att polisens budget för samma år var 33 miljarder. Våra myndigheter delar ut dessa 20 miljarder av våra skattepengar utan att göra tillräcklig förhandskontroll. Myndigheterna vill hellre ständigt expandera sin verksamhet och dela ut ännu mera bidrag. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.


Under de senaste 25 åren har Sverige gett över 133 miljarder kronor i bistånd till muslimska länder visar Kvartals sammanställning. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.


Göteborg sparkar vd för sitt kommunala bostadsbolag

Lena Molund Tunborn sparkas från vd-posten i Göteborgs kommunala bostadsbolag Poseidon sedan en visselblåsarrapport avslöjat bland annat tystnadskultur och en rädsla för repressalier. Det rapporterar Göteborgs-Posten. Styrelsen fattade beslutet i ett extrainsatt möte på måndagen.

– Våra ägare och hyresgäster måste kunna lita på att varje hyreskrona hanteras på ett effektivt, opartiskt och transparent sätt, säger ordförande Salam Kaskas (S). Fallskärmen ligger enligt avtalet på 2,9 miljoner kronor. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.


Fusk för 430 miljoner kronor i tandvårdsbidrag

Trettio tandvårdsföretag har stängts av från det statliga tandvårdssystemet de senaste åren på grund av fusk och slarv, rapporterar Ekot.

– Till syvende och sist så är det skattepengar som vi hanterar och de här skattepengarna ska gå till rätt person. Därför ser vi allvarligt på när vi får felaktiga utbetalningar, äger Joakim Rådeström som är områdeschef på Försäkringskassan.

Så sent som i höstas åtalades företrädare för två kliniker. Männen ska ha lurat till sig 8 miljoner kronor genom att rapportera in besök som aldrig ägt rum.

Totalt uppskattas att 430 miljoner kronor betalats ut felaktigt bara under 2021. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.


Upphandling inom kommuner och regioner är katastrofalt undermålig. Agerandet från vissa kommuner eller regioner skulle inte vara godtagbart om det gällde företagare. Företag har massa regler att följa, men de gäller inte för kommuner och regioner. De felaktigheter man gör i de här organisationerna skulle i många fall resultera i hårda straff för företag. Minst 10% av alla inköp – totalt 900 miljarder –  är förslösade skattekronor och en stöld från svenska folket – d.v.s 90 miljarder/år. Ett typexempel är t.ex. att flera kommuner betalat ett hemsideföretag en miljard kronor, vilket är tre gånger högre än marknadspriset.


Utlandssvenskar fuskade för rekordstora summor

Försäkringskassan polisanmälde i fjol bidragsfusk bland utlandssvenskar för över en miljard kronor. Det är en rekordstor summa och en fördubbling jämfört med föregående år, rapporterar TT.

Svenskar som bor utomlands och fortsätter plocka ut bland annat barnbidrag, föräldrapenning och bostadsbidrag tros kosta staten miljardbelopp varje år. Exakt hur mycket går inte att säga. Fler kontroller från myndigheten och ökad vaksamhet bland kommuner har gjort att fler felaktiga utbetalningar stoppats.

Iraks tidigare försvarsminister Najah al-Shammari har gripits på Arlanda, rapporterar TV4 Nyheterna. Han har varit efterlyst och anhållen i sin frånvaro i nästan ett och ett halvt år för misstankar om grova bidragsbrott.

– Han greps i går. Det var när han kom till Sverige. Det är samma utredning från 2019, säger åklagaren Jens Nilsson till TV4.

År 2019 avslöjades att al-Shammari, som då var irakisk försvarsminister, även hade ett svenskt medborgarskap. Samtidigt som han var bosatt i Irak tog han, enligt misstankarna, ut både försörjningsstöd och bostadsbidrag från Sverige.

När svenska myndigheter började utreda al-Shammari för grova bidragsbrott registrerade han sig som utvandrad.

Den svenska välfärdsstaten är en bankomat för småfifflare, gängkriminella och, uppenbarligen, irakiska försvarsministrar. 


26 miljarder på osäkra/missvisande PCR-tester

Under corona-pandemin användes de mycket osäkra och missvisande PCR-testerna för att konstatera smitta och dödsfall. PCR-teknikens skapare amerikanen Dr Kary Mullis fick Nobelpriset i kemi 1993. Han betonade med eftertryck att PCR-tekniken inte var avsedd eller lämplig för diagnosticering av sjukdomstillstånd.

Den 21 juli 2020 publicerade Folkhälsomyndigheten (artikelnummer 20110) följaktligen en ”Vägledning om kriterier för bedömning av smittfrihet vid Covid-19” till Sveriges regioner där FHM fastslår följande: ”PCR-tekniken som används i test för att påvisa virus kan inte skilja på virus med förmåga att infektera celler och virus som oskadliggjorts av immunförsvaret och därför kan man inte använda denna test för att avgöra om någon är smittsam eller inte”.

Trots att dåvarande socialminister Lena Hallengren i sina presskonferenser ständigt upprepade att regeringens åtgärder med anledning av pandemin följde Folkhälsomyndighetens rekommendationer så gjorde man alltså inte det. Regeringen/Lena Hallengren/FHM blev överkörda av WHO/Bill Gates som förordade att PCR-tester skall tas och gälla som beslutsunderlag för bl.a sociala sammankomster/umgänge.

Sverige köpte för skattemedel in PCR-tester för den svindlande summan av ca 26 miljarder kr trots att FHM dömde ut dem som oanvändbara. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.


Sverige betalar 650 miljarder utan att veta vad vi får för pengarna.

Mellan EU-inträdet 1995 och fram till slutet av 2022 hade vårt land betalat in 815 miljarder kronor till EU och under samma period hade vi fått tillbaka 304 miljarder. Sammantaget innebär det att Sverige betalat in över 500 miljarder kronor mer än vad vi fått tillbaka från EU. En summa som dessutom skulle varit avsevärt högre om den hade räknats om till dagens penningvärde. Det är tacksamt att i detta sammanhang travestera Leif Östlings numera kända utbrott ”Vad f*n får jag för pengarna?”. Det intressanta ur ett politiskt perspektiv är att det i praktiken inte existerar någon debatt kring vad Sverige får för alla dessa miljarder. Det finns ingen annan verksamhet som år efter år skulle skicka in resurser i en verksamhet utan att ställa sig frågan vad de får ut av sina investeringar. Vilket företag eller organisation skulle betala miljarder utan att utvärdera utfallet? Dessutom har Sverige åtagit sig att betala 150 miljarder kr till EU:s återhämtningsfond.


Enligt regeringens beräkningar betalas varje år 15-20 miljarder ut felaktigt eller till följd av bidragsbrott.

Enl TTVarje förslösad skattekrona är en stöld från folket.


Bidrag mot gängrekrytering gick till New York-resa

Botkyrka kommun fick 65 miljoner i statsbidrag för att stoppa nyrekryteringen till gäng. Nu riktas kritik mot hur pengarna användes.

Enligt Ekots granskning gick pengarna bland annat till en veckolång New York-studieresa för chefer från kultur- och fritidsförvaltningen och personer som varit involverade i kulturprojekt i kommunen. Totalt reste 23 personer.

Bidraget gick också till att sätta upp julbelysning på Fittja torg och slyröjning på en lägergård i Sörmland.

Pernilla Vera, direktör för trygghet och säkerhet i Botkyrka, säger att pengarna använts för ett ”långsiktigt och bredare” brottsförebyggande. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.


Miljoner i Bidrag försvunna – Inga Laddstolpar, Bara Tomma Löften

I SvD skriver Lydia Wålsten att AI-entreprenören och granskaren Jens Nylander har uppdagat en ny grön bidragsskandal. I veckan granskade han bolaget Nimbnet som fått 50 miljoner för att uppföra laddstolpar. Pengarna är nu borta men några laddstolpar har det inte blivit. Företaget har dessutom knoppat av sig i ytterligare ett bolag som fått bidrag för att bygga laddstationer.

”Det här är bara ett exempel på hur gröna entreprenörer med lite finess och bidragskunskap kan dra nytta av gratispengar inte bara i ett, utan i flera steg”, skriver Lydia Wålsten. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.

Dela detta:

Comments are closed.