Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket


En man har hävdat att han behöver assistans dygnets alla timmar, på grund av svårigheter att röra sig, men i musikvideor som ingår i bevismaterialet syns mannen dansa, sjunga och spela musik.

Umeå kommun betalade ut närmare fem miljoner kronor till mannen för att släktingar skulle vårda honom i hemmet, men kvitton tyder på att han egentligen har bott i Märsta, rapporterar SVT.

Det finns också tecken på att mannen har satt i system att flytta när kommuner nekat honom assistans. Därmed har det misstänkta bedrägeriet kunnat fortsätta. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.


Assistansfusket är inte begränsat till brukare som saknar eller överdriver sina behov, det finns även fuskande assistansbolag.

Där kläcktes iden om så kallad brukarimport, där föräldrar till barn med funktionsnedsättningar arbetskraftinvandrar för att jobba för företaget, sedan anhöriginvandrar familjen efter, och barnet med assistansbehov blir ny kund hos företaget.

Att roffa åt sig välfärdspengar genom lögn och snillrika upplägg har helt enkelt blivit en guldgruva för skrupellösa, inte minst den organiserade brottsligheten.

DN visar i en granskning att flera dömda i en stor assistanshärva i Södertälje gått vidare till att jobba på Skatteverket och andra myndigheter med viktiga brottsbekämpande uppdrag. 


Det varnas om att kriminella driver vårdcentraler. 


Om att oseriösa företag tjänar stora pengar på att familjehemsplacera utsatta barn. Vissa barn har rent av hamnat hemma hos gängkriminella. 


De rödgröna nästintill nollade elskatten för 6 st amerikanska datahallar. Vi andra uppmanades att snåla med elen. Kostade svenska skattebetalare minst en miljard + eventuellt skadestånd.


Årets värsta slöseri 2023. Skattebetalarnas slöseriombudsman, SlösO, som har listat tio olika kandidater.


Myndigheterna betalar även ut bidrag så att de som valt att flytta hit inte behöver arbeta en enda dag under hela sitt liv i Sverige, om de inte själva vill. Det är valfritt hur man vill leva här i Sverige. Vi är en humanitär stormakt. Samtidigt betalar svenska myndigheter också ut mångmiljonbidrag till muslimska församlingar och studieförbund så att de kan behålla sin egen kultur och religion och till varje pris undvika att integreras/assimileras i Sverige. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.


Bidragsbrotten idag uppgår till cirka 20 miljarder om året, enligt en regeringsutredning från 2022. Vilket kan jämföras med att polisens budget för samma år var 33 miljarder. Våra myndigheter delar ut dessa 20 miljarder av våra skattepengar utan att göra tillräcklig förhandskontroll. Myndigheterna vill hellre ständigt expandera sin verksamhet och dela ut ännu mera bidrag. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.


Under de senaste 25 åren har Sverige gett över 133 miljarder kronor i bistånd till muslimska länder visar Kvartals sammanställning. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.


Göteborg sparkar vd för sitt kommunala bostadsbolag

Lena Molund Tunborn sparkas från vd-posten i Göteborgs kommunala bostadsbolag Poseidon sedan en visselblåsarrapport avslöjat bland annat tystnadskultur och en rädsla för repressalier. Det rapporterar Göteborgs-Posten. Styrelsen fattade beslutet i ett extrainsatt möte på måndagen.

– Våra ägare och hyresgäster måste kunna lita på att varje hyreskrona hanteras på ett effektivt, opartiskt och transparent sätt, säger ordförande Salam Kaskas (S). Fallskärmen ligger enligt avtalet på 2,9 miljoner kronor. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.


Fusk för 430 miljoner kronor i tandvårdsbidrag

Trettio tandvårdsföretag har stängts av från det statliga tandvårdssystemet de senaste åren på grund av fusk och slarv, rapporterar Ekot.

– Till syvende och sist så är det skattepengar som vi hanterar och de här skattepengarna ska gå till rätt person. Därför ser vi allvarligt på när vi får felaktiga utbetalningar, äger Joakim Rådeström som är områdeschef på Försäkringskassan.

Så sent som i höstas åtalades företrädare för två kliniker. Männen ska ha lurat till sig 8 miljoner kronor genom att rapportera in besök som aldrig ägt rum.

Totalt uppskattas att 430 miljoner kronor betalats ut felaktigt bara under 2021. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.


Upphandling inom kommuner och regioner är katastrofalt undermålig. Agerandet från vissa kommuner eller regioner skulle inte vara godtagbart om det gällde företagare. Företag har massa regler att följa, men de gäller inte för kommuner och regioner. De felaktigheter man gör i de här organisationerna skulle i många fall resultera i hårda straff för företag. Minst 10% av alla inköp – totalt 900 miljarder –  är förslösade skattekronor och en stöld från svenska folket – d.v.s 90 miljarder/år. Ett typexempel är t.ex. att flera kommuner betalat ett hemsideföretag en miljard kronor, vilket är tre gånger högre än marknadspriset.


Comments are closed.