Voffarna anser indirekt att läkekonstens fader Hippokrates var en kvacksalvare

Hippokrates
Hippokrates

”Enligt” Hippokrates förespråkades att läkarens huvudsakliga uppgift är att hjälpa naturens läkande krafter för att återställa harmonin i kroppen genom att bl.a. låta maten vara vår medicin och medicinen vara vår mat och således läka patienten på detta sätt.

En Voffare anser dock att alla som ägnar sig åt något dylikt ägnar sig åt kvacksalveri, humbug etc. Därför attackerade och mobbade Voffarna följaktligen LCHF-grundaren läkaren Annika Dahlqvist för att hon bl.a. påstod att man kunde bli friskare av rätt sorts mat. Hon rekommenderade att låta LCHF maten vara din medicin för att tex reversera diabetes och fetma. Allt enligt Hippokrates anda.

Teorin är/var att om du äter för mycket socker/kolhydrater så riskerar du att få sockersjuka/diabetes. Blodsockret stiger och du får höga nivåer av det fettlagrande hormonet insulin som omvandlar överskottet av socker/kolhydrater till fett, vilket gör att du riskerar att bli överviktig och få diabetes.

Sockersjuka - diabetes
Sockersjuka/diabetes

Detta var rena tändvätskan för Voffarna i skeptiker-rörelsen VoF (Vetenskap o Folkbildning) som därför utsåg henne till ”Årets Förvillare 2009”. Motiveringen var bl.a. ”För att hon under året uttalat sig på ett särskilt ovederhäftigt (pseudovetenskapligt/falskt) sätt om kopplingen mellan kost och sjukdom”.

Innan Rockefellerimperiet uppstod, i början på 1900-talet, så ordinerade läkarna sockersjuka patienter att undvika just socker/kolhydrater. Något som Voffarna inte tycks förstå att det fungerar eller än mer troligt att de enbart vill värna Big Pharma och kolhydrat/socker-industrin Big Foods ekonomiska intressen.

Någon avbön eller ursäkt från skeptiker-rörelsen VoF för detta avskyvärda påhopp har ännu inte getts, vilket ligger helt i linje med en Voffares beteende. Detta trots att ett paradigmskifte är på gång i och med att tex American Diabetes Association (ADA) har inkluderat LCHF-kost för de kostråd som ges till personer med typ 2-diabetes. Men Voffarna bryr sig inte om sådana petitesser.

Voffarnas agerande har varit framgångsrikt och bidragit till att det numera är förbjudet att påstå att man kan bli frisk/botad av mat/kosttillskott. En Voffare tyr sig istället till Rockefellers och Big Pharmas affärsfilosofi att en sjuk patient/kund helst skall vara sjuk livet ut för maximal pillerförsäljning och vinst för läkemedelsbolagen och dess ägare. En botad kund ger ingen vinst.

Kommentera här – facebook-gruppen ”Voffaren”

Dela det här:

You may also like...

One thought on “Voffarna anser indirekt att läkekonstens fader Hippokrates var en kvacksalvare

Your email will not be published. Name and Email fields are required