Vaccinpass

  • Miljontals människor över hela världen kände sig tvingade p.g.a. vaccinpass att vaccinera sig och på grund av myten att ”du gör det för andra” och kampanjer som ”kavla upp”.
  • Vaccinet skyddar inte, i någon större grad, ”mot att bli smittad och att smitta andraEtt känt exempel är ett norskt julbord där 60 av 100 smittades av omikron-varianten trots att alla var fullvacinerade, vilket var ett krav för att få avnjuta julbordet.
  • Matti Sällberg, professor och den främste experten i media under covidpandemin, har poängterat gång på gång att vaccinerna är ”säkra och väldigt effektiva” och uppmanat svenska folket att ta vaccinet. Men i en artikel från Karolinska 2023-06-08 dömer han ut vaccinet som ”verkningslöst” just p.g.a. alla mutationer som vaccinet dessutom bidrar till. Detta har för övrigt vaccintillverkarna vetat om hela tiden. Se också uttalandet 1 tim o 29 min in i denna video.
  • Pfizer chefenJanine Small har också medgivet att det inte fanns/finns några tester som visade/visar att smittspridningen minskade med vaccinet.
  • Genom att införa diskriminerande restriktioner i form av giltigt vaccinationspass för att få delta i samhällsaktiviteter som resor, evenemang, restaurangbesök och besök på vissa platser, skapade myndigheter/regering ett maximalt incitament/tryck/”tvång” för att få folket att vaccinera sig.
  • Social press: Vaccinpass skapade en social press på ovaccinerade att vaccinera sig för att bli accepterade i gemenskapen.
  • Reserestriktioner mellan världens länder. Alla som inte var vacinerade ansågs potentiellt smittsamma medans vaccinerade inte var det.
  • Magdalena Andersson uppmanar svenska folket att undvika att krama de ovaccinerade – ”att ta en krampaus”.
  • Den 23 december 2021 i SVT rapportsändning gör den dåvarande socialministern Lena Hallengren följande uttalande om personer som inte vaccinerat sig. ”Det handlar om att göra hemläxan och försöka kartlägga vilka som inte är vaccinerade, var de bor, vad de gör, hur gamla de är”. Det var redan då väl känt att vaccinerade personer spred sjukdomen lika mycket som ovaccinerade vilket t.e.x. Schweiz folkhälsomyndighet påpekade i en rapport från den 3 augusti 2021.
  • Den 16 mars 2021 gör Anders Ygeman följande uttaland i SVT: ”Om du inte vaccinerar dig kommer du inte kunna göra samma saker” som vaccinerade.

Effekten av vaccinpass

  1. Uppdelning av befolkningen: Införandet av vaccinpass ledde till segration genom en uppdelning av befolkningen i två grupper, vaccinerade och ovaccinerade.
  2. Allt detta ledde till osämja, splittring, förstörda och uppsagda vän och – bekantskaper.
  3. Differentierad behandling: Denna uppdelning resulterade i att de två grupperna fick olika rättigheter och möjligheter i samhället, där vaccinerade ofta gavs större friheter.
  4. De ovaccinerade blev cancellerade.
  5. Känsla av trygghet: För vissa vaccinerade individer kunde vaccinpasset ge en falsk känsla av ökad trygghet i sociala sammanhang. Avsikten med en vaccination har alltid tidigare i första hand varit att man inte skall kunna bli svårt sjuk. Det är därför väldigt ologiskt att vaccinerade skall behöva vara rädda för ovaccinerade.
  6. Känsla av kontroll: För myndigheter och vissa delar av befolkningen kunde vaccinpass ge en upplevelse av ökad kontroll över smittspridningen.
  7. Kontroverser: Denna uppdelning var kontroversiell och ledde till debatter om diskriminering och personlig frihet.

Vaccinpassets uppkomst

Access to COVID-19 Tools Accelerator (ACT-A) som skapades på G20 mötet den 24 april 2020 är ett globalt samarbetsorgan bestående av en mycket stor mängd viktiga aktörer som t.e.x. WHO, GAVI, COVAX, CEPI, UNICEF, Världsbanken, Bill Gates, civilsamhället, akademiska institutioner och forskningsorganisationer, olika regeringar och inte minst läkemedelsindustrin som t.e.x. Pfizer, Moderna och AstraZeneca. Deras mål är att påskynda utveckling, produktion, rättvis tillgång till vacciner, PCR-tester och vaccinationer globalt. Varje aktör kan ta initiativ för att kalla samman till möte för att få någonting gjort. För att påskynda en global vaccinering av världsbefolkningen förordade aktörer införandet av vaccinpass – och så blev det. WHO, Bill Gates och Klaus Schwab (WEF) är viktiga aktörer och medgrundare till ACT-A och har varit de som har varit drivande i utveckling och införande av ett internationellt vaccinpass såsom t.e.x. CommonPass.

Vaccinpass-aktörer

  • Klaus Klaus Schwab, grundare och ordförande av World Economic Forum. WEF är initiativtagare till införandet av ett globalt vaccinpass som en del av ”The Great Reset”-initiativet. Klaus Schwab och WEF förordar det standardiserade digitala vaccinpasset CommonPass som WEF tagit fram i samarbete med partner. CommonPass har sedan diskuterats av aktörerna i ACT-A och lanserats vid de större årliga World Economic Forum-mötena i Davos där världsledare, företagsledare och andra globala aktörer deltar och tagit med sig förslaget hem. WHO har stöttat denna utveckling med tekniska riktlinjer för digitala covid-certifikat. Länder som Storbritannien, Singapore, Japan, Australien, Schweiz, Nederländerna och Tyskland har valt att testa, implementera eller använda detta system. EU har också sitt egenutvecklade vaccinationspass.
  • Bill Gates är med i diskussionerna kring vaccinpass. Gates Foundation har varit en framträdande aktör i initiativet, särskilt inom COVAX och via sitt samarbete med WHO och andra internationella organisationer för att utveckla och distribuera vaccin globalt. Deras engagemang i hälsoprogram och tekniska lösningar omfattar också stöd för vaccinpass. Således är Gates Foundation direkt relevant i diskussionen kring hälsocertifikat i ACT-A, både genom finansiering och partnerskap med aktörer som WHO, Gavi och olika teknologiplattformar, som t.ex. genom sitt eget Microsoft.
  • COVID-19 Vaccines Global Access (COVAX), med en budget på 12,9 miljarder USD är starkt involverat i att hantera globala vaccininsatser som tillverkning, distribution och leverans, inklusive deltagit i utvecklingen av riktlinjer och stöd till digitala vaccinpass/hälsocertifikat. Detta i samarbete med WHO och andra ACT-A-partners.
  • WHO. I ACT-A, är det WHO och andra huvudorganisationer som driver frågor om vaccinpass/ hälsointyg. CommonPass-projektet som utvecklats i samarbete med WEF, har då diskuterats som en modell för ett standardiserat globalt digitala vaccinpass/hälsocertifikat. WHO har stött utvecklingen av tekniska riktlinjer för digitala covidpass/certifikat.
  • European Commission: Den europeiska kommissionen har utvecklat EUdigitala covid-certifikat, vilket sedan har använts som en mall globalt för liknande initiativ.
  • European Union (EU): EU införde sitt EU Digital COVID Certificate för att underlätta säker resande inom Europa, vilket är ett av de mer omfattande digitala certifikatsystemen internationellt.
  • CommonPass: Ett initiativ från World Economic Forum (WEF) och Commons Project Foundation, CommonPass är ett system för att standardisera digitala hälsocertifikat globalt, vilket stödjer certifiering av covid-19-test och vaccinationsstatus för internationella resor.
  • GAVI (Global Alliance for Vaccines and Immunization): GAVI är en central aktör inom ACT-A och tillsammans med GAVI, COVAX, WHO och SEPI säkerställde de global tillgång till vacciner inte minst för låg- och medelinkomstländer. Organisationen har även varit inblandad i att diskutera policyer kring vaccination och digitala hälsocertifikat. Bill & Melinda Gates Foundation var en av de grundande partnerna till GAVI år 2000. De bidrog då med en initial donation på 750 miljoner dollar för att starta organisationen. De har gjort flera stora finansiella åtaganden till GAVI genom åren, totalt uppgående till 8,8 miljarder dollar fram till 2025 vilket innefattar stöd för vaccinering i låg- och medelinkomstländer och för inköp av vacciner.
  • The World Bank: Världsbanken har också varit delaktig i ACT-A och har bidragit till finansiering och stöd för digital infrastruktur, inklusive initiativ för hälsocertifieringar.
  • World Trade Organization (WTO): WTO har haft en roll i att underlätta internationell handel och resor under pandemin och har gett vägledning om internationella åtgärder relaterade till covid-19, vilket även inkluderar hälsointyg och resedokument.
  • UNICEF: UNICEF har ansvarat för logistik och leverans av vacciner globalt genom COVAX, vilket även innefattar stöd för digitala lösningar och certifikat för att spåra vaccinationer och säkerställa att mottagare får tillgång till vacciner.
  • International Air Transport Association (IATA): IATA, som representerar flygbolag globalt, lanserade ”IATA Travel Pass” för att hjälpa flygbolag och resenärer att uppfylla hälsokrav för covid-19, inklusive digitala certifikat för testresultat och vaccinationer.
  • African Union (AU) och Africa CDC: Dessa organisationer har arbetat på initiativ som Trusted Travel Platform, vilket gör det möjligt att digitalt verifiera covid-19-testresultat och vaccinationer för resor i och utanför Afrika.
  • ID2020 Alliance: ID2020 har varit en av flera organisationer som förespråkar digitala identiteter som inkluderar hälsodata, vilket är tänkt att underlätta hälsocertifikat.
  • Global Health Security Agenda (GHSA): GHSA, som består av över 70 länder och organisationer, har en bred roll i att stärka den globala hälsosäkerheten och kan bidra med stöd till digital certifiering vid internationella hälsokriser.
  • Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD): OECD har stött rekommendationer och forskning kring digitala hälsocertifikat, särskilt deras ekonomiska och samhälleliga inverkan samt tekniska och etiska utmaningar.
  • The Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI): Medgrundades av bland andra WHO och Gates Foundation. CEPI har varit och är mycket aktiv i forskning och utveckling av mRNA COVID-19-vacciner genom att finansiera och samarbeta med företag som AstraZeneca, Moderna och andra aktörer för att påskynda vaccinernas utveckling och global distribution, genom samarbetsorganet COVAX.
  • Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC): APEC har utforskat standarder och tekniska lösningar för digitala certifikat och tillgång till hälsodata, särskilt för att möjliggöra säker rörlighet i Asien och Stillahavsområdet.
  • The Pan American Health Organization (PAHO): PAHO, som är en regional WHO-kontor för Amerika, har arbetat med att implementera digitala hälsocertifikat i Latinamerika.
  • Smart Vaccination Certificate Working Group (WHO): Denna arbetsgrupp är särskilt inriktad på att utveckla tekniska och organisatoriska ramverk för globalt standardiserade vaccinationscertifikat.
  • The International Civil Aviation Organization (ICAO): ICAO har arbetat för att harmonisera internationella reseregler och rekommenderar digitala certifikat som en del av hälsosäkerheten i global luftfart.
  • International Organization for Migration (IOM): IOM har undersökt möjligheter för digitala hälsocertifikat i samband med migration och flyktingstöd, vilket även kan gälla pandemispecifika resebegränsningar.
  • Digital Public Goods Alliance (DPGA): DPGA stödjer utvecklingen av teknik för digitala lösningar i hälsovården, inklusive certifikat och andra pandemirelaterade verktyg, med fokus på tillgänglighet och etiska standarder.
  • The International Air Transport Association (IATA): IATA utvecklade IATA Travel Pass, en app som lagrar och verifierar COVID-19-testresultat och vaccinintyg för att underlätta internationella resor.
  • United Nations Development Programme (UNDP): UNDP har varit involverat i projekt för digitala lösningar inom hälsa, där digitala certifikat är en del av att stötta länder med begränsade resurser.
  • Global Health Security Agenda (GHSA): GHSA har engagerat sig i att förbättra länders kapacitet att hantera hälsokriser och har i detta sammanhang varit positiv till digitala verktyg som digitala hälsocertifikat.
  • Regeringar: Till exempel Storbritannien, Tyskland och USA, som är representerade i ACT-A, förordar vaccinpass.
  • Akademiska institutioner och forskningsorganisationer: Universitet och forskningscentrum, som t.ex. London School of Hygiene & Tropical Medicine och Imperial College London, har arbetat med modeller och analyser som stöd för hälsostrategier. Medan deras forskning huvudsakligen handlar om vaccin- och behandlingseffektivitet, har de även bidragit med data och analysverktyg som kan användas i digitala certifikat för att bekräfta immunitet eller vaccination.
  • Läkemedelsindustrin: Företag som Pfizer, Moderna och AstraZeneca De har stött användningen av säkra och verifierbara metoder för att spåra vaccination och immunitet. Några av dessa företag har indirekt bidragit till att vaccinpass eller digitala certifikat skulle kunna bli en del av lösningar för att underlätta rörlighet och säkerhet.
  • Moderna – Deltog i tekniska samarbeten för att integrera sin egen databas med system för vaccinationscertifiering. Moderna har också samarbetat med teknologileverantörer för att underlätta logistik och registrering av vacciner.
  • Pfizer och BioNTech – Har haft flera initiativ för att integrera sina distributionskedjor med dataspårningssystem för säkerhetsövervakning, vilket skapar underlag för pålitliga hälsopass.
  • Johnson & Johnson – Samarbetade med hälsosäkerhetsföretag för att införa standarder och säkerhetsprotokoll som kunde integreras i digitala certifikatlösningar, särskilt i samband med internationell distribution.
  • Accenture – Erbjuder tekniska lösningar för hälsosäkerhet och har utvecklat system för övervakning och verifiering av hälsodata och vaccinationsstatus. Accenture har varit involverat i att leverera molnplattformar som stöder säkra hälsocertifikat och digital spårning.
  • Cerner Corporation – Ett företag inom sjukvårds-IT som bidrar med patientdataintegration, vilket underlättar för digitala hälsocertifikat och snabb informationsdelning.
  • Epic Systems – Utvecklar och driver en av de största journalhanteringsplattformarna i USA, vilket inkluderar stöd för digital vaccinationsstatus. Deras system gör det möjligt för sjukvårdssystem att följa upp patienter och integrera hälsocertifikat.
  • Gilead Sciences – Har engagerat sig i lösningar för att övervaka och hantera hälsoinformation som kan stödja hälsocertifiering.
  • Biotechföretag och teknologipartners: Flera biotechföretag som arbetar med ACT-A har bidragit med digitala lösningar och teknik för att säkert lagra och dela vaccinationsinformation. Exempel inkluderar företag som IBM och Microsoft, som tillsammans med bioteknikföretag har utvecklat verktyg för hälsodatahantering och verifiering.
  • Källa: ChatGPT

Allt för att kontrollera befolkningen à la Kina.

Dela detta:

Comments are closed.